Hovslager Karianne

En forrykende aktivitet med ild, varme, røyk, svette og hardt fysisk arbeide da Karianne Hilland i løpet av to arbeidsdager skulle sko to hester. Dette var det Kulturringens observatør fikk se under fagprøven i hovslagerfaget.

I tillegg skulle en hest beskjæres for barfot/unghest. Det skulle legges fram tre par sykebeslag som skulle være smidd på forhånd. Av disse plukket prøvenemda ut et par som skulle smies en gang til under fagprøven, og her skulle arbeidet stemme etter målene som ble tatt av hesten de ble smidd til og skulle inneholde stuking, strekking og sveising. I tillegg fikk kanidaten en uforutsigbar oppgave som gikk på helse og sykdom innenfor læreplanen i hovslagerfaget.

Karianne Hilland oppfylte alle kriteriene for å bestå fagprøven i hovslagerfaget, og hun kan dermed kalle seg en ekte hovslager, noe som er en god forsikring for både eieren og hesten gjennom en fagmessig utførelse av arbeidet.

IMG_5592-hovslager-fagprøveIMG_5611-hovslager-fagprøve IMG_5650-hovslager-fagprøve IMG_5718 hovslager IMG_5745-hovslager-fagprøve IMG_5748-hovslager-fagprøve IMG_5761-hovslager-fagprøve IMG_5768 hovslager fagprøve IMG_5774-hovslagerIMG_5824-hovslager-fagprøve IMG_5841-hovslager-fagprøve IMG_5865-hovslager-fagprøve IMG_5866-hovslager-verktøy IMG_5870-hovslager-svenneprøvenemd IMG_5900-hovslager-fagprøve IMG_5916-hovslager-fagprøve IMG_5938-2-hovslager-fagprøve IMG_5968-hovslager-fagprøve IMG_5977-Karianne-gratuleres-me-fagprøvenNå kan Karianne Hilland med stolthet kalle seg hovslager etter 3 1/2 års læretid og bestått fagprøve

IMG_5803-hovslager

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *