Utstillingsåpning «Bunad 1814»

Onsdag 22. oktober presenterte Kulturringen sin utstilling «Bunad 1814″på Museumsfabrikken Strømmen, basert på arbeidet med å rekonstruere motedrakten som ble brukt av flere menn på Romerike under grunnlovsamlingen i 1814. Et spennende arbeid og en spennende utstilling!

Ved å bruke faglig håndverkskompetanse i bunadtilvirkerfaget, er historisk håndbåren kunnskap overført til 2014. Bunad 1814 viser hvordan bunadtilvirkerlærling Anny Strand har forsket på, rekonstruert og gjenskapt en motedrakt fra tidlig 1800-tall.

I denne prosessen har Anny Strand i samarbeid med veileder og bunadtilvirker Joar Vaagø tilegnet seg det som var en håndbåren kunnskap tidlig på 1800-tallet.

Utstillingen viser hvordan deler av en fagopplæring i Kulturringen kan forløpe og hvordan ekte tradisjonshåndverk utøves av faglærte håndverkere i dag.

Utstillingen holder åpent alle hverdager fra kl. 09.00 til 15.00 og søndager fra kl. 12.00 til 15.00 i Museumfabrikken Strømmen sine lokaler i Strømsveien 74.

Utstillingen står frem til 1. februar 2015.

En smakebit fra utstillingsåpningen og utstillingen ble besørget av fotograf Øivind Bakken:

Anny-Strand-og-Unni-Kjus-søm-og-prosjekt-Bunad-1814
Anny Strand, bunadtilvirkerlærlingen bak rekonstruksjonen av Bunad anno 1814 sammen med Unni Kjus, daglig leder i Kulturringen og ansvarlig for utstillingen
Cecilie-Øien-og-Anny-Strand,-Bunadutstilling-1814
Direktør ved Akershusmuseet Cecilie Øien er imponert over det faglige arbeidet som bunadtilvirkerlærling Anny Strand har gjennomført med «Bunad anno 1814»
Anny-Strand,-bunadtilvirkerlærling
Bunadtilvirker Joar Vaagø titter ned fra plakaten og er den stolte veileder for Anny Strand gjennom rekonstruksjonsarbeidet «Bunad anno 1814»
Cecilie-Øyen,-Akershusmuseets-direktør
Cecilie Øien ønsker utstillingen «Bunad 1814» velkommen til Museumsfabrikken´s utstillingslokale på Akershusmuseet
Fredrik-Aas-og-Gudmundur-Nordbud-på-Bunadutstilling-1814
Trebåtbyggerlærlingene Fredrik Aas og Gudmundur Nordbud studerer bilder og det flotte håndverksarbeidet som er utført på «Bunad anno 1814»
Utstillingsåpning-bunad-1814
Unni Kjus som har laget utstillingen «Bunad 1814» ønsker velkommen, og forteller om det håndverket som ligger bak rekonstruksjonen av plaggene.
Tuva og Marie beundrer Annys arbeide i Bunadutstilling 1814
Møbeltapetsererlærlingene Tuva og Marie beundrer arbeidet til Anny

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *