Salmaker til hest

Karina Dale fra Salhus i Hordaland har brukt de tre siste årene til utdannelse i salmakerfaget. Med hest og flyttelass til  Jeanette Øyan Salmakeri på Løken i Høland i Akershus, ble det 3 års opplæring i faget og svennebrev som salmaker.

Karina-med-svennestykke-sal-til-hest
Karina Dale`s svenneprøve bestod av å lage et hodelag i engelsk stil etter eget design og tilpassing og stopping av sal.
saltilpasning på svenneprøven
Det skal en fagperson til for å stoppe en sal riktig. Det skal tas hensyn til hestens rase, anatomi, hvor salen skal ligge,rytterens størrelse og type bruk.
seletøyet-svennestykke-til-Karina
Karina Dale valgte å bruke engelsk braidel lær til sitt svennestykke pga. dets fasthet og slitestyrke. Læret var hardt å sy i, de tette stingene er krevende men resultatet blir i førsteklasses kvalitet.
Karina-og-Jeanette-salmakere
Prøvenemda erklærte at Hordaland vil få en ny god salmaker. Jeanette Øyan ved Salmakeriet har selv en grundig 4-årig utdannelse fra The Saddlery Training Centre i London i regi av Kulturringen. Vi gratulerer dem begge med vel gjennomført opplæringstid og svenneprøve til lærling i Kulturringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *