Bunadtilvirker

Bunadtilvirkeren jobber med produksjon, reparasjon og restaurering av ulike bunader og folkedrakter

Bunadstilvirkeren bruker ulike søm- og broderiteknikker, gammel håndsøm, samt forskjellige bånd, vev- og trådteknikker. En bunadstilvirker kan arbeide med gamle tradisjonsbundne bunader og folkedrakter, rekonstruere gamle eller utvikle nye modeller. Bunadtilvirkeren spiller en viktig rolle i å ta vare på gamle håndverkstradisjoner som anses som viktig for norsk kultur og identitet. Som bunadtilvirker må du ha kunnskap om ulike materialer til bruk i bunadproduksjon, være nøyaktig og må kunne kommunisere godt med kunder og oppdragsgivere.

Utdanning: Vg1 design og håndverk, Vg2 design og tekstil, 2 års opplæring i bedrift i bunadtilvirkerfaget

_P3L2219-Bunad-(5) _P3L2219-Bunad-(3) _P3L2219-Bunad-(1)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *