Forgyller

Forgylleren skal ivareta samfunnets og markedets behov for forgylte håndverksprodukter og skal bidra til å restaure tidligere forgylling og at nye forgylte gjenstander blir produsert

Forgyllerfaget representerer lange tradisjoner og har betydning for videreføring av kulturarven og skal bidra til at eldre og skadede gjenstander bevares ved reparasjoner. Opplæringen skal bidra til forståelse for design i nasjonalt og internasjonalt perspektiv og stimulere til riktig utnyttelse av materialer. Sentralt i opplæringen er utvikling av fagkompetanse gjennom praktisk arbeid med tradisjonelle materialer og hovedområdet omfatter restaurering av forgylte tregjenstander i interiør og eksteriør, tre, stein, metall, glass, gips, lær og papir med forskjellig verktøy og teknikker.

Utdannelse: Vg1 design og håndverk, 3 års opplæring i bedrift i forgyllerfaget

Forgyller-Verktøy Forgyller-DSC_0618 ForgyllerDSC_0598 Forgyller-DSC_0585

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *