Gipsmaker

En gipsmaker lager figurer og ornamenter i gips. Gipsmakeren arbeider også med restaurering og rehabilitering av gamle bygninger

Gipsmakeren lage stukkatur, listverk, interiørdetaljer som takrosetter og rammer, fasadedetaljer og prydfigurer av gips. Gipsmakerfaget blir utøvd i verksteder og på bygninger hvor det blir utført støpearbeid i forskjellige materialer. En gipsmaker må være kreativ, ha god formsans, være nøyaktig og presis samt ha gode fingerferdigheter. I tillegg til  tegneferdigheter bør du interessere deg for kunsthistorie, stilhistorie og arkitektur.

Utdanning: Vg1 design og håndverk, 3 års opplæring i bedrift i gipsmakerfaget

Gipsmaker-(4) Gipsmaker-(3) Gipsmaker-(2) Gipsmaker-(1)Gips-IMG_5043 Gips-IMG_5029

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *