Gjørtler

Gjørtleren lager gjenstander i messing og bronse for å dekke samfunnets behov for restaurering av gamle gjørtlerarbeider og ved å videreføre tradisjonelle støpe- og bearbeidingsteknikker

Gjørtleren skal bidra til nyskaping av interiør-, møbel- og bygningsdetaljer, plaketter og dekor. Som gjørtler må du ha håndverksferdigheter, formsans og evne til å se sammenheng mellom form, funksjon og konstruksjon, kunne se lærefaget i kunsthistorisk perspektiv, samt selvstendighet til å samarbeide med tilstøtende fagmiljøer. Du får erfaring med ulike støpe- og bearbeidingsteknikker gjennom praktisk arbeid med materialer, verktøy og teknikker som gir grunnlag for faglig utvikling i gjørtlerfaget.

Utdanning: Vg1 design og håndverk, 3 års opplæring i bedrift i gjørtlerfaget

Gjørtler-utst-(2) Gjørtler-utst-(1) gjørtler2 gjørtler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *