Glasshåndverker

Glasshåndverkeren produserer tidstypiske bruks-, pryd- og kunstglass og skal se til at kunnskap om og praksis i gamle teknikker videreføres

Som glsshåndverker må du ha forståelse for form, estetikk og farge knyttet til glassprodukter. Du må også ha kunnskaper om nye og tidligere produksjonsmetoder, materialer, verktøy, samt teknikker som gjelder varm og kald bearbeiding av glass. Glasshåndverkeren produserer vinglass, tumblerglass og kunstglass. Du må kunne utarbeide arbeidstegninger og skisser for glassprodukter, tegne og male motiver og ornamenter på frihånd og med sjablonger, og du må bruke like teknikker innen gravering, etsing og sandblåsing.

Utdanning: Vg1 design og håndverk, 3 års opplæring i bedrift i glasshåndverkerfaget

Glass-IMG_0542

Glass3 glass1 GlassIMG_6652 IMG_6617 IMG_6637

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *