Keramiker

Keramikeren utformer og lager bruks- og kunstgjenstander i keramiske materialer som leirgods-, steingods- og porselensleire

For å kunne lage mange like bruksgjenstander er det viktig å lære gode dreieferdigheter, og du må også kunne teknikker som pølseteknikk, relieff og støping. Keramikeren lager produkter etter eget design og bruker ulike teknikker med dekorering og glasering. Som produktutvikler må du jobbe med eksperimentering og være tålmodighet. Som selvstendig næringsutøver må du a kjennskap til økonomi og markedsføring og være kreativ, ha god form- og fargesans og tegneferdigheter.

Utdanning: Vg1 design og håndverk, 3 års opplæring som lærling i bedrift i keramikkfaget

IMG_5377

IMG_6628 IMG_5593 IMG_5587 IMG_5581 IMG_6648 IMG_5545IMG_5446

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *