Kostymesyer

Kostymesyeren lager kostymer for ulike kunstneriske uttrykksformer innen teater, film, tv, dans, opera, ballett, spel, show, revy og reklame

Kostymesyeren skal ha ferdigheter i søm og andre teknikker i kostymesyerfaget samt bruke kompetanse og erfaring i arbeid med ulike materialer, maskiner og verktøy. Som kostymesyer produserer du nye kostymer, forandrer og vedlikeholder klær og eksisterende kostymer. Du må ha estetisk bevissthet, sans for form og farger, kreativitet og systematikk, samt forståelse av kostymers helhet med hatter, sko og annet tilbehør. Du må kommunisere med designer, kunstneriske aktører og kolleger og ha kunnskap om kostymers særtrekk ut fra tidsepoke, snitt, silhuett og materialer.

Utdanning: Vg1 design og håndverk, Vg2 design og tekstil, 2 års opplæring i bedrift i kostymesyerfaget

Kostyme2 Kostyme1 Kostyme3Pels-IMG_4368 Kostyme-IMG_4574 Kostyme-IMG_4561

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *