Maskør- og parykkmaker

Maskør- og parykkmakeren jobber med tilvirkning og bearbeiding av parykker, hårdeler, barter og skjegg innen film, fjernsyn, dans, teater, opera og reklame

Maskør- og parykkmakeren må kunne frisyreforming av moderne og stilhistoriske frisyrer. Det brukes forskjellige teknikker som klassisk bølgeteknikk og moderne styling som skal utformes til aktørens karakter innenfor scene, fjernsyn og filmproduksjon. Som maskør- og parykkmaker må du kunne parykktilvirkning, frisering, maskering og tredimensjonalt modellarbeid samt å eksperimentere med ulike materialer og design. Klassisk skjønnsminke, endre ansiktets anatomi ved hjelp av sminke,  forandre et ansikt tredimensjonalt ved å lage løse deler og masker ved modellering i forskjellige materialer, er også arbeidsoppgaver for maskør- og parykkmakeren.

Utdanning: Vg1 design og håndverk, Vg2 design og tekstil, 2 års opplæring i bedrift i maskør- og parykkmakerfaget

IMG_1383IMG_1386IMG_1388IMG_1384

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *