Kurvmaker læres opp i Norge

Kulturringen har hatt 3 tidligere lærlinger  i kurvmakerfaget, som alle har fått sin opplæring i Danmark og bestått norsk svenneprøve

Silja Hansen med tilhold på Stokke i Vestfold driver firmaet Skovstuen Pil, hvor hun dyrker egen pil for videresalgsalg og til egen produksjon. Med bakgrunn som gartner og kurvmaker holder Silja kursvirksomhet, har utstillinger og veileder i dyrking av pil.

IMG_6784-1

Silja skal være opplæringsansvarlig for Kulturringens nye lærling Siril Ravndal Grude fra Kleppe. Siril har allerede god erfaring innen pildyrking, kurvmaking og kursing gjennom sitt firma Pilgaard, og hun vil nå satse på en håndverksutdanning i kurvmakerfaget gjennom Kulturringen på norsk jord.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *