Trebåtbygging i Stavern

På Fredriksvern Verft bygger trebåtbyggerlærling Michael en sjalupp

Fredriksvern Verft har i mer enn 250 år vært et kompetansesenter for læring og utdanning og har bidratt med å utvikle skipsfartsnasjonen Norge. Her ble det undervist i realfag, spesielt matematikk og konstruksjonstegning var selvsagte disipliner knyttet til ballistikk, skipskonstruksjon og lastelære

Stiftelsen Orlogsbriggen Fredriksværn har som formål å  å gjenskape Orlogsbriggen «Friderichsværn» i tidsriktige omgivelser. Formidling av tradisjonelt håndverk og verktøybruk er sentral i formidlingsprosessen og prosjektet tar sikte på å opprette flere lærlingplasser i ulike tradisjonelle håndverk.

Gjennom å oppføre et verft bestående av småbygninger utført i heltrekonstruksjoner (1800-tallsstil) der byggeteknikkene (sammenføyninger og materialbruk) er de samme som i datidens skipskonstruksjoner, er også byggeprosessen i forbindelse med oppføringen av verftet en viktig del av læreprosessen og en del av prosjektets læreplan.

For byggingen av sjaluppen finner vi lærling i Kulturringen Michael Grøstad-Torjusen. Thor Ivar Gulliksen og Ole Marius Krekling er ansvarlig for opplæringen.

IMG_6777

IMG_6783

IMG_6773

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *