Etterspurte læreplasser i møbeltapetsererfaget
Kulturringen har flere henvendelser fra de som drømmer om å bli lærlinger i møbeltapetsererfaget
Det mange ikke vet, er at det faktisk er en 4 års utdannelse som skal gjennomføre for å bli håndverker med fag- eller svennebrev.
I tradisjonens tro kan vi gå tilbake til midten av 1500- tallet for å finne de første stoler med fast stopping i sete og rygg i Europas slotts salonger. Det første håndverksbrevet ble datert i 1850 i Oslo tapetsererlaug (kilde).
Som møbeltapetserermester og medlem av lauget, finner vi Inger Eide som har tradisjon med å utdanne gode møbeltapetserere i samarbeid med Kulturringens opplæringskontor.
Hos Inger Eide finner vi to møbeltapetsererlærlinger, Monica Nilsson og Marie Eriksen. Med stadige utfordrende prosjekter og med høye krav til håndverksmessig kvalitet, må de gjennom alt fra restaurering av stilmøbler til omtrekking av nyere industriframstilte møbler. De samarbeider med møbelsnekkere om nye design.
Som møbeltapetserermester har Inger Eide oppdrag som interiørkonsulent, noe som innebærer kunderådgiving på håndverksmessige interiørdesign og med utførelsen som trekking av vegger med tekstil, søm av gardiner, stopping av møbler, sying av puter og løse trekk.
I hyggelige omgivelser finner vi butikkverkstedet på Stabekk i Gamle Ringeriksvei 5. Stikker du innom, vil du se lærlingene Monica og Marie som får håndverksmessig opplæring av Inger i trekking, snøring av fjærer, madrassering, vattering og polstring av møbler.