Lærling på damplokomotiv

Blandt damplokomotiver og med to år i verksted i lokhallene til Urskog-Hølandsbanen, kan Per Bruun jobbe seg fram mot et fagbrev som industrimekaniker

Etter å ha hatt praksis på museumsbanen, kom det fram et ønske fra Per om å fullføre utdannelsen som han hadde påbegynt.

Akershusmuseets opplæringskontor Kulturringen kom raskt på banen, og sammen med de ansatte i UHB ble det laget en plan for opplæringen som skulle dekke målene i læreplanen som skal til for å gi en fullverdig opplæring. Med besøk av fagopplæringskontoret i Akershus, ble bedriften UHB godkjent som opplæringsbedrift, og det ble en glad Per som kunne stige opp trinnene på damplokomotivet PRYDZ og begynne som lærling i Kulturringen.

Per-Brun

Sammen med faglig leder på verkstedet Ragnar Andenæs, i førerhuset Are Eeg og under banemester Ketil Braaten, skal Per Bruun få sin opplæring i verkstedet og på skinner. Store utfordringer venter, da det meste av deler til restaureringen må produseres ved egen hånd.

Ny opplæringsbedrift UHB

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *