Strikkehåndverker med svennebrev

Strikkehandverker_IMG_5902
Gerd Harstad og Viviann Isaksen. Foto: Kulturringen.

Vivian Isaksen kan nå kalle seg for strikkehåndverker etter å ha bestått svenneprøven meget godt

Endelig er Vivian klar til å starte egen virksomhet etter 2 tøffe år som lærling i strikkehåndverkerfaget.

Det har vært en stor utfordring både for Vivian, fagansvarlig Gerd Harstad, instruktør Nina Tomter sammen med Kulturringen for å få Vivian i mål.
Vivian kom fra Jessheim vgs etter design og tekstil og fikk godkjent 2 år som læretid, noe som er en utfordring i håndverksfagene, der 3 års opplæring i bedrift er det mest relevante for å nå de målene som en lærling skal igjennom i læreplanen.

Siden det er første strikkehåndverkerlærling i sør-Norge, og det ikke har vært avlagt en svenneprøve de siste 10 årene hvor det er blitt skrevet lærekontrakt, hadde Kulturringen sammen med fagansvarlige en stor utfordring for å få til en opplæring i faget. Med Gerd Harstad i Kvernhuset Strikk- og Flisespikk i Nannestad som fagansvarlig, og med Nina Tomter på Lønnlia i Minnesund,  ble det satt igang en opplæring med en rullering hos begge for å nå alle målene i læreplanen. Vivian har fått en tett oppfølging med Kulturringen som koordinator, og det har blitt stilt store krav til henne underveis for å komme i mål med opplæringen. Både Gerd Harstad og Nina Tomter skal ha en stor takk for den innsatsen  de har lagt ned i opplæringen for at Vivian skulle nå målet. Og Vivian selv måtte tåle å bli pushet på.

Alle tre har fortjent karakteren meget godt bestått, og Kulturrigen har med sin deltagelse ennå engang sett at det arbeid vi legger ned i vår skreddersøm for å få tilpasset opplæringen  i de forskjellige håndverksfagene fungerer.

Kulturringen gratulerer Vivian, Gerd og Nina med en flott avslutning på opplæringen i strikkehåndverkerfaget.

Strikkehandverker_kdh2

Strikkehandverker_kdh

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *