Møbelsnekker med sans for nytt design

Mobelsnekker_IMG_6044

Kulturringen gratulerer Ivo Burazer med vel gjennomført svenneprøve i møbelsnekkerfaget. Ivo har vært lærling i Kulturringen i 2 år og har hatt sin opplæring hos møbelsnekkermester Knut Rishovd på Gjettum gård i Bærum.

Både lærling og bedrift har hatt en stor utfordring med å gjennomføre opplæringen på 2 år. Det har vært en intens opplæring både i bedriften og  eksternt, bl.a. ved restaurering av Høyesterett i Oslo etter skadene 22.juli 2011.

Svenneprøveoppgaven bestod i å lage et salongbord i valnøtt med skuff. Det skulle tegnes og godkjennes av svenneprøvenemda før arbeidet kunne begynne. Topplata skulle fineres og ha synlige kantlister. Overflatebehandlingen skulle være olje, og innsiden av skuffen skulle lakkes med 2 strøk.

Understell (bein og sarger) skulle settes sammen med «domino». Skuffen skulle håndsinkes og ha fransk bunn i materialet lønn og utstyres med innfelt lås og bøssing.
Prøven bestod av planlegging av arbeidet, gjennomføring,  dokumentasjon og  evaluering  på tilsammen 60 timer. Ivo utnyttet tiden godt, noe  som resulterte i et flott salongbord hånderksmessig utført.

Ivo er allerede i gang som faglært håndverker, og med bakgrunn i design, er han allerede i gang som møbelsnekker. Ivo kan treffes på tlf. 472 36 442 / ivanburazer@hotmail.com

Her kan du se Ivos dokumentasjon av svenneprøven

Mobelsnekker_IMG_6041

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *